Audi Fredericia

Danske Nicolaj Møller Madsen mistede førstepladsen i Audi Sport TT Cup

Fjerde løbsweekend ud af seks i Audi Sport TT Cup blev kørt på Oschersleben banen 12.-13. september. Nicolaj Møller Madsen ankom som førende i klassementet men tog derfra som nr. 2 efter en hård weekend. Til gengæld er han nu topmotiveret for at generobre førstepladsen i den kommende løbsweekend på Nürburgring.

Nicolaj Møller Madsen viste ellers tempo under træningen og satte anden hurtigste tid. Men under kvalifikationen blev han sat tilbage efter et forkert dækvalg og tæt trafik på banen, og han endte med at starte som henholdsvis nr. 12 og 9. "Jeg var ude af stand til at sætte en ordentlig omgangstid i kvalifikationen," sagde Nicolaj. "Det er svært at komme videre fra midten af feltet i en one-make cup, så for mig var det et spørgsmål om damage control."

På trods af hans startposition var Nicolaj i stand til at køre sig op gennem feltet. I det første løb avancerede han seks positioner og sluttede på en sjetteplads, og i andet løb kørte han sig fem positioner frem og endte på en fjerdeplads efter en fantastisk kamp mellem ham og Dennis Marschall om det sidste trin op på podiet.

Nicolajs imponerende kørsel op gennem feltet var dog ikke nok til at opretholde føringen i den samlede stilling. "Jeg ser nu frem til Nürburgring. Der er stadig en masse point på højkant i denne sæson."

Mikaela Åhlin-Kottulinsky

Heller ikke svenske Mikaela Åhlin-Kottulinsky havde meget held med sig i fjerde løbsweekend. Allerede på første omgang under den frie træning gik det galt for hende, og Mikaela kørte sin TT #89 af banen, så mekanikerne måtte bruge resten af tiden frem til kvalifikationen på at få bilen klar igen.

Til trods for hendes manglende træning på banen kørte Mikaela sig til en startposition som nr. 8 og 10, men hun endte med at udgå af første løb og sluttede som nr. 10 i andet løb.

"Tilsammen har det bare været en weekend, som jeg helst vil glemme. Jeg vil tage det positive fra weekenden og komme videre. Det første løb sluttede tidligt for mig, og derefter ødelagde et forkert valg af opsætning også mit andet løb. Jeg holder hovedet højt og ser frem til Nürburgring," sagde Mikaela.

Ny nr. 1

Polske Jan Kisiel vandt begge løb i Oschersleben og sluttede weekenden som den nye nr. 1 i klassementet med 149 point. Nicolaj Møller Madsen ligger nr. 2 med 140 point, og Dennis Marschall (D) er nr. 3 (121,5 point).

Næste løbsweekend af Audi Sport TT Cup køres på Nürburgring den 26.-27. september.

Se mere info om Audi Sport TT Cup og den samlede stilling på Audi Motorsport.