Audi Fredericia

Et RS-ikon vender tilbage: Ny Audi RS 4 Avant

Audi Sport GmbH fejrer på IAA 2017 i Frankfurt verdenspremieren på den nye Audi RS 4 Avant. Den kombinerer high performance med stor anvendelighed i dagligdagen. Dens 2.9 TFSI-motor med 450 hk og et drejningsmoment på 600 Nm gør den til A4-familiens sportslige spydspids. Det standardmonterede quattro-firehjulstræk fordeler kraften fra V6-biturbomotoren til alle fire hjul.

 

”Audi RS 4 Avant er vores RS-ikon med en uforlignelig historie”, siger Stephan Winkelmann, som er chef for Audi Sport GmbH. ”Som alle vores RS-modeller kombinerer den enorme præstationer med stor anvendelighed i dagligdagen. I Kina kommer Audi RS 4 som den eneste high performance-Avant i segmentet til at give nye vækstmuligheder.”

2.9 TFSI-biturbomotor

V6-biturbomotoren yder 450 hk i den nye Audi RS 4 Avant. Dens maksimale drejningsmoment på 600 Nm (170 Nm mere end forgængermodellen) er til rådighed i et bredt omdrejningsområde fra 1.900 til 5.000 omdr./min. Dermed sprinter Audi RS 4 fra 0 til 100 km/t på 4,1 sek. Tophastigheden ligger på 250 km/t. Med RS-dynamikpakken (ekstraudstyr) øges tophastigheden til 280 km/t.

Kraften fra 2.9 TFSI-biturbomotoren overføres via en sportsligt afstemt 8-trins tiptronic med optimerede skiftetider til det permanente firehjulstræk. Som ekstraudstyr tilbyder Audi et sportsdifferentiale til bagakslen. Brændstofforbruget ved blandet kørsel ligger på 11,4 km/l (199 g CO2 pr. kilometer). Det er ensbetydende med en 17 % forøgelse af effektiviteten i forhold til forgængermodellen. Den nye Audi RS 4 Avant vejer 1.790 kg og dermed 80 kg mindre end hidtil.

RS-sportsundervogn

Den standardmonterede RS-sportsundervogn gør Audi RS 4 Avant yderligere 7 mm lavere end A4-basismodellen med sportsundervogn. Som ekstraudstyr fås RS-sportsundervogn plus med Dynamic Ride Control (DRC), keramikbremser og den RS-specifikke dynamiske styring. Via det standardmonterede køredynamiksystem Audi drive select kan føreren gøre sin personlige køreoplevelse mere individuel.

Markante RS-designelementer

Ved designet af fjerde generation af Audi RS 4 Avant har designerne fået inspiration fra en lang række motorsportsdetaljer fra Audi 90 quattro IMSA GTO-bilen. Fronten er præget af massive luftindtag med RS-typisk sekskantet struktur samt den brede og lave singleframe-grill. Matrix-LED-forlygterne (ekstraudstyr) har mørkttonede blænder. I forhold til Audi A4 Avant er hjulkasserne 30 mm bredere, og de understreges yderligere af quattro-kanterne. På bagenden udgør den RS-specifikke diffusorindsats, de ovale afgangsrør fra RS-udstødningssystemet og RS-tagkantspoileren en markant afslutning. Lakfarven nogaroblå perleeffekt, der fås som ekstraudstyr via Audi exclusive, er en hyldest til første generation af bilen fra 1999. Den nye Audi RS 4 Avant kører som standard på 19” smedede aluminiumsfælge, mens man som ekstraudstyr kan vælge 20” fælge.

Interiøret, der er holdt i sort, understreger Audi RS 4 Avants sportslige karakter. RS-sportssæderne, RS-multifunktionssportslæderrattet med flad bund, skiftekulissen og de belyste panellister er forsynet med RS-logo. I Audi virtual cockpit og i head-up-displayet giver RS-specifikke visninger tilbagemelding om G-kræfter, dæktryk og drejningsmoment. Optikpakkerne i sort højglans, kulfiber med aluminiumskomponenter og kulfiber med sorte komponenter udvider individualiseringsmulighederne. Programmet fra Audi exclusive opfylder næsten alle andre særlige ønsker.

Audi RS 4 Avant vil være at finde hos danske forhandlere i løbet af første kvartal 2018.

Se flere billeder: www.audi-mediacenter.com/en/press-releases/return-of-the-rs-icon-the-new-audi-rs-4-avant-9334

Forbrugsangivelser for Audi RS 4 Avant:
Brændstofforbrug ved blandet kørsel i km/l: 11,4
CO2-emission ved blandet kørsel i g/km: 199

_______________